در ماه ژوئیه سال جاری، ۱۴ حمله و ۸ تهدید به بمب‌گذاری در مساجد آلمان اتفاق افتاد. این تهدیدات و حملات موجب نگرانی مسلمانان زیادی در این کشور شد. با این وجود، عموم مردم آلمان نسبت به نگرانی مسلمانان توجه زیادی نشان ندادند.

در ماه ژوئیه سال جاری، ۱۴ حمله و ۸ تهدید به بمب‌گذاری در مساجد آلمان اتفاق افتاد. این تهدیدات و حملات موجب نگرانی مسلمانان زیادی در این کشور شد. با این وجود، عموم مردم آلمان نسبت به نگرانی مسلمانان توجه زیادی نشان ندادند. نشریه تاز در گزارشی مفصل به این حملات پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:

یکی از مساجدی که در ماه ژوئیه به بمب‌گذاری تهدید شد، مسجد بزرگ کلن بود. عبدالرحمان آتاسوی، مدیر این مسجد می‌گوید:« ما ایمیلی تهدیدآمیز دریافت کردیم. در این ایمیل که ساعت ۱۰ صبح به دست ما رسید، اعلام شده بود که ساعت ۱۱:۳۰ بمبی در مسجد منفجر خواهد شد. بلافاصله با پلیس تماس گرفتیم و ماموران پلیس مسجد را تخلیه کردند. آن روز، تعداد کارمندان و حاضران در مسجد در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ بود که باید تحت حفاظت پلیس قرار می‌گرفتند.» آتاسوی وضعیت آن روز را فاجعه‌بار و ترسناک توصیف می‌کند. این مرد ۲۸ ساله نزدیک به سه سال است که برای اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب کار می‌کند. به گفته او، ارسال نامه‌های تهدیدآمیز برای مومنان متاسفانه به امری عادی در آلمان بدل شده، با این وجود، تهدید به بمب‌گذاری مساجد امری جدید است. پلیس در تحقیقات خود نتوانست مدرکی درباره بمب‌گذاری پیدا کند، بنابراین مسجد در ساعت ۱۵ همان‌روز دوباره کار خود را از سر گرفت. با این وجود، آتاسوی می‌گوید که برای شروع کار اضطراب داشته است. این تنها تهدید علیه مساجد آلمان در ماه ژوئیه نبود. یازدهم ژوییه مساجدی در ایزرلون، مونیخ و فرایمان تهدید به بمب‌گذاری شدند و در اقدامی دیگر، افرادی ناشناس به  دفتر اتحادیه ترکی- اسلامی دیتیب حمله کردند. در بیست‌ودوم ژوئیه نیز مساجدی در مانهایم، دویسبورگ و ماینتس تهدید به بمب‌گذاری شدند. یک روز بعد نیز مسجد فیلینگن-اشونینگن به دلیل آنکه به بمب‌گذاری تهدید شده بود، تخلیه شد. آنطور که مسئولان اداره حفاظت از قانون اساسی عنوان کرده‌اند؛ نامه‌ها با امضای گروه‌های راست افراطی به مساجد فرستاده شده بودند. با این وجود، مشخص نیست که میان نامه‌های ارسال شده ارتباطی وجود داشته باشد. ظرف ۱۴ روز در ماه ژوئیه هشت مسجد به بمب‌گذاری تهدید شدند و این آمار نسبت به ماه‌های پیش از آن افزایش قابل توجهی داشت. انجمن مقابله با تبعیض که پروژه اینترنتی مستندسازی جرائم مربوط به تبعیض و نژادپرستی در عرصه بین‌المللی را در دستور کار خود قرار داده، در گزارش خود نوشته است:« اهانت و پاره‌کردن قرآن، قراردادن لاشه حیوانات در مساجد و همچنین تهدید به بمب‌گذاری از جمله اقداماتی است که علیه مساجد و مسلمانان انجام می‌شود. این اقدامات، نه تنها جوامع اسلامی، بلکه عموم مردم را نیز به خطر می‌اندازد. یوسف ساری، مدیر پروژه در این باره می‌گوید:« متاسفانه جامعه آلمان واکنشی به چنین حملات ندارد. با وجود آنکه این حملات در سال‌های اخیر افزایش یافته، اما جامعه آلمان به آن توجهی نشان نمی‌دهد. حمله به مساجد، نه تنها مساجد و جوامع اسلامی، بلکه همزیستی مسالمت‌آمیز در جامعه را نیز به خطر می‌اندازد.»

او معتقد است که تعداد حملات ثبت‌شده از تعداد واقعی حملات کمتر است:«به اعتقاد من تعداد واقعی حملات بسیار بیشتر از تعداد ثبت‌شده است. چرا که به طور مثال، بسیاری از جوامع اسلامی، نقاشی‌ و شعارهای توهین‌آمیز روی دیوار مساجد را گزارش نمی‌دهند.» عبدالرحمان آتاسوی نیز درباره روش مقابله با چنین حملاتی می‌گوید:«ما دقیقا نمی‌دانیم که باید برای مقابله با این حملات چه اقدامی انجام دهیم. در حال حاضر از مسئولان مساجد دیتیب خواسته‌ایم که با مسئولان امنیتی در ایالت‌های مختلف تماس بگیرند و درباره بهبود شرایط امنیتی با آنها مشورت کنند.»

البته پس از حملات فاجعه‌آمیز نیوزیلند، پلیس برلین اقدامات محافظتی خود را افزایش داده است. فرمانده پلیس مانهایم نیز اعلام کرده که بیش از گذشته از مساجد این منطقه محافظت خواهد شد. یوسف ساری می‌گوید:«افزایش حضور پلیس مطمئناً شرایط را بهتر می‌کند. اما این به تنهایی کافی نخواهد بود. باید سطح دانش افراد را بالا ببریم و طور مؤثر با نژادپرستی علیه مسلمانان مقابله کنیم. همچنین وزارت کشور باید تدابیری را برای رفع این معضل بیندیشد.» این در حالی است که وزارت کشور آلمان در توییتر اعلام کرده که مدارکی حاکی از تهدید واقعی مساجد در آلمان پیدا نکرده است. با این وجود عبدالرحمان آتاسوی خوشحال است. چرا که هورست‌ زی هوفر، وزیر کشور آلمان در این بیانیه با مسلمانان ابراز همدردی کرده است. در بیانیه او آمده است: «تهدیدات خشونت‌آمیز علیه مسلمانان و مساجد، همه ما را به شدت ناراحت کرده و من این حملات را به شدت محکوم می‌کنم.» بیانیه‌های سیاسی از اهمیت بالایی برخوردارند و به گفته آتاسوی باعث می‌شوند که شهروندان خطر چنین حملاتی را جدی‌تر بگیرند.

منبع:

https://taz.de/Bombendrohungen-gegen-Moscheen/!5613929/?fbclid=IwAR0eY4RCbZHGFHHgRLFOEBVEyA7bfE5jUv58GzYl7lP78Capv8uzHuD4rAI

کد خبر 1375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =